De volledige naam van onze vereniging is: European Theater of Operations Reenactment.

Een hele mond vol maar deze naam komt voort uit onze aanmelding voor lidmaatschap van het LPLG, het Landelijk Platform Levende Geschiedenis. Omdat er al een vereniging bestond met bijna dezelfde naam als onze "oude" naam namelijk "Reenactmentgroep 40-45" moest er snel een andere verzonnen worden. Ondertussen bestaat ETOR 40-45 uit een aantal werkgroepen die verschillende uitbeeldingen hebben waaronder 3 geallieerde uitbeeldingen en één Duitse eenheid. Voor verdere uitleg referen wij graag naar de twee tabbladen in het bovenste menu, daar kunt U een keuze maken tussen Geallieerd en Duits en hier vind u Informatie over beide fronten. De website is verre van compleet maar we zijn ertoe gedreven om de site voor het einde van het jaar helemaal compleet te krijgen. Wilt u extra aanvullende informatie over onze Duitse of Geallieerde uitbeelding schroom dan niet om ons een berichtje te sturen naar een van onze contactpersonen welke vermeld staan onder het kopje Contactpersonen. Hier kunt u zich eventueel ook aanmelden voor een kennismaking met de ETOR vereniging of misschien zelfs een Lidmaadchap aanvragen zodat u zich bij een van de werkgroepen kunt aansluiten, en samen met ons de Geschiedenis over te brengen op huidige en toekomstige generaties.

Er bestaat een gezegde die iedereen wel kent en dat is de volgende;

"Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd hem te herhalen"

Laten we allemaal hopen dat dit nooit meer gebeurd, maar laten we wel allemaal de Vrijheid koesteren die we op dit moment hebben.

Veel plezier op onze website!
etor 40 45 web


Sinds 2016 is onze vereniging verreikt met een nieuw logo, dit logo moet meer overeenkomen met onze uitbeeldingen dan dat de oude dat deed!